Estàs embarassada? Aquest és el teu decàleg de salut oral

28 abr. 2020

Estàs embarassada? Aquest és el teu decàleg de salut oral

  1. Sempre és important tenir cura de la teva salut oral, però com tot durant l’embaràs, ara més que mai! És vital per mantenir la teva salut i ademés no tenir cap problema en el desenvolupament de l’embaràs.
  2. Per què la teva boca i genives estan més sensibles durant l’embaràs? Degut a l’augment d’hormones, aquestes estan més predisposades a patir diverses patologies orals: s’incrementa el risc de tenir càries, l’esmalt es pot erosionar i sobretot: podem desenvolupar la temuda malaltia periodontal o bé empitjorar-la si ja la paties.
  3. Els “antojos” no han de comprometre la teva salut: no et passis amb el sucre i menja sa. Els aliments crus com les pomes amb la pell o les pastanagues ajuden molt a combatre la gana i a arrossegar restes d’altres aliments.
  4. Cal extremar la teva higiene oral: raspalla’t les dents almenys dues vegades al dia i fes servir seda dental i raspall interdental a les nits. També t’ajudarà utilitzar un raspall elèctric.
  5. Utilitza sempre pasta fluorada d’almenys 1.200-1.400 parts per milió de fluor.
  6. Una mala salut oral de la mare incrementa el risc de tenir un part prematur i que els nounats tinguin un baix pes al néixer.
  7. Sempre és important que no comparteixis vasos o coberts amb altres persones, però ara més que mai! Recorda que a través de la teva saliva es poden transmetre bactèries al nadó que creix dins teu
  8. El nadó i la seva futura dentadura agrairan que mantinguis sanes i cuidades les teves dents ja que això li evitarà problemes a ell o ella.
  9. No fumis o beguis durant l’embaràs.
  10. No oblidis que tota dona embarassada ha de realitzar una visita al dentista per a assegurar-nos que tot està en ordre. El moment ideal per a realitzar aquesta visita i realitzar algun tractament en cas que sigui necessari és durant el segon trimestre. Consulta abans sempre al teu ginecòleg!