Ortodòncia

Per què és important corregir la posició de les dents?

Unes dents mal col·locades afecten tant la posició de la mossegada com la higiene que som capaços de fer a les nostres dents. Per tant, això ens pot ocasionar problemes de salut oral.

A Clínica Dental Verdaguer l’ortodoncista treballa amb les tècniques més innovadores i sempre adequant els tractaments a cada pacient depenent de la tipologia de maloclusió, de l’edat, de les necessitats, etc.

ESTUDI ORTODÒNTIC

Com podem realitzar el diagnòstic i saber si necessitem ortodòncia? Si la necessitem….quina és l’adequada per nosaltres? Són moltes les preguntes que ens vénen quan ens deriven a l’ortodoncista, però…

Realment què necessitarà l’ortodoncista per a recomanar-me l’ortodòncia? La base de tot, és l’estudi ortodòntic, que es fa mitjançant tres elements:

  1. Una sèrie de fotografies intraorals i de la cara
  2. Models dentals (el que anomenem motlles) per valorar el tamany dental
  3. Radiografies: Ortopantomografia i Teleradiografia. Aquests mitjans diagnòstics ens donaran la informació completa de la nostra boca
estudi-ortodontic

QUINS TIPUS D’ORTODÒNCIA FEM A VERDAGUER?

Tal i com ja hem dit, depenent del pacient, podem fer un tipus d’ortodòncia o un altre

1. ORTODÒNCIA INTERCEPTIVA

A quina edat podem començar?  És variable, però al voltant dels sis anys, quan apareixen els queixals és un bon moment de visitar l’especialista.

En aquestes edats parlem d’ortodòncia interceptiva que serveix per solucionar problemes esdevinguts de l’hàbit de succionar el dit o xumet, o be característiques genètiques. El que es fa, és “guiar” el creixement del maxil·lar o mandíbula mentre el nen està en edat de creixement.

Quant dura el tractament interceptiu? Sol tenir una durada d’entre sis i divuit mesos aproximadament. Aquests tractaments normalment s’han de complementar amb tractaments posteriors.

ortodoncia-interceptiva
ortodoncia-tradicional

2. ORTODÒNCIA TRADICIONAL AMB BRACKETS

Els bràquets tradicionals són aparell fixes metàl·lics adherits a la dent. Avui en dia també disposem de materials més estètics con la ceràmica o la fibra de vidre (els anomenem bràquets estètics ja que tenen el mateix color que la dent) que són els que es fan servir normalment en casos d’adults. El tractament no és dolorós, tot i que per les forces que s’apliquen, a vegades podem sentir una mica de molèstia just després de la col·locació o bé cada vegada que anem a l’ortodoncista.

Quant dura el tractament? És molt difícil parlar de temps estàndards ja que la resposta de cada pacient és única però no acostuma a baixar dels 18 mesos.

Alerta! Quan acabem el tractament haurem de començar un tractament que es diu de Retenció. És totalment invisible i fa que es consolidi a la boca la posició dental aconseguida. Si no fem la retenció, no servirà de res tot l’esforç anterior.

CONSELL: La higiene mentre portem el tractament d’ortodòncia ha de ser perfecte, no hem de menjar aliments durs o enganxosos i hem de vigilar com tallem amb les dents per tal que no ens caigui un bràquet.

INVISALIGN®

El rei de l’ortodòncia avui en dia. El més demandat pels pacients i disponible a Verdaguer.

Avui en dia podem realitzar ortodòncia invisible o Invisalign®. Aquest tractament consisteix en el canvi successiu d’unes fèrules transparents fetes a mida per a cada pacient, Aquest canvi es fa cada deu dies aproximadament i aniran modificant la posició de les nostres dents. Aquesta opció és la més estètica i higiènica ja que podem retirar les fèrules per netejar les nostres dents com sempre.

invisalign

Alerta! Aquesta ortodòncia està especialment recomanada per a aquelles persones que demanden molta estètica i on s’han de realitzar petits moviments. No està recomanada per a tothom.