Plaques de descàrrega i protectors bucals

PLAQUES DE DESCÀRREGA

Quan teniu molèsties al mastegar, sentiu cruixir quan obriu o tanqueu la boca o la mandíbula  surt de lloc, us trobeu davant de trastorns de l’ATM. La fèrula o placa de descàrrega alleugereix pressió sobre les dents i evita el seu desgast, essent una eina eficaç contra patologies dentals, com poden ser el bruxisme o problemes a l’ATM (articulació temporo-mandibular).

Aquestes fèrules poden ser rígides o semirígides segons el tractament que els doctor creguin convenient.

plaques

Un cop acabat qualsevol tractament dental, sempre recomanem que la feu servir per les nits per reeducar la boca poc a poc i no fer malbé les pròtesis dentals noves que porteu.

És més, avui en dia, amb el nivell d’estrès que suportem contínuament, recomanem que tothom la utilitzi a diari per la nit, ja que mentre estem adormits, no controlem els moviments de la nostra boca.

protectors

PROTECTORS BUCALS

Un protector bucal és el millor aliat per protegir les teves dents de forts impactes. És molt important entre els que sou amants dels esports extrems o de contacte, ja que teniu molt més risc de patir traumatismes dentals.

Pels qui sou esportistes, el protector dental esdevé un element essencial per a protegir tant el teu somriure com la teva salut bucodental. Però no només això: també et protegeix contra la pèrdua de consciència pel cop, lesions cervicals, commocions i problemes de visió derivades de l’impacte.

Els protectors bucals porten al mercat des de fa gairebé un segle, i poc a poc s’ha anat perfeccionat el seu disseny, materials i objectius. Els primers a fer-los servir van ser els boxejadors, en la dècada de 1920-1930. Actualment el seu ús s’estén a la majoria dels esports i activitats recreatives on hi hagi risc de contacte amb una altra persona, instruments o amb el terra.

El seu ús està recomanat tant pels que sou esportistes professionals com per qui sou amateurs. Hi ha estudis que asseguren que els esportistes que no els fan servir tenen un 60% més de probabilitats de patir algun tipus de dany a les dents.