Pròtesi dental

La prostodòncia s’encarrega de recuperar i protegir les dents malmeses o inexistents que poden haver caigut per molts motius: càries, traumatismes o bé per malaltia periodontal. En molts casos requereix una restauració mitjançant pròtesis ja siguin suportades sobre dents naturals o sobre implants. L’evolució dels materials i de les tècniques ha permès aconseguir uns resultats estètics realment espectaculars.

Hem de diferenciar els tres tipus de pròtesi que trobem segons les dents que restaura:

Pont

Es fa servir per substituir una o més peces quan al seu voltant queden dents en bon estat.

Unitària o corona

Es tracta d’una pròtesi individual, pensada per substituir una sola dent o millorar una que estigui en mal estat.

Completa

Restaura totes les dents d’una arcada. Poden ser removibles (de treure i posar) o fixes (sobre implants)

PRÒTESIS FIXES SOBRE DENT

Aquest tipus de pròtesis dentals queden adherides a la dent natural, i el pacient no se les pot treure. Són aquelles que fem servir quan ens hem trencat una dent, quan hem fet una endodoncia o bé per millorar l’estètica dental.

Hi ha molts materials per a poder crear les pròtesis fixes sobre les dents naturals: el metall ceràmica, el circoni o bé el disilicat de liti. Ho confeccionen a un laboratori dental i es crea a mida per a cada pacient

Alerta! Aquestes pròtesis aporten totes les propietats masticatòries i estètiques i el pacient s’hi sent tant còmode que les arriba a percebre com les seves pròpies dents.

 

protesis-fixes
protesis-implants

PRÒTESI DENTAL SOBRE IMPLANTS

Aquest tipus de pròtesis dentals van cimentades sobre un implant, i el pacient no se les pot treure. Sol ser l’opció més recomanada quan per algun motiu falta una dent natural, ja que no cal tallar una dent sana i l’implant evita que l’os perdi la seva funció, que les dents es desplacin o que hi hagi pèrdua òssia. Tal i com passa amb les pròtesis que van sobre les dents trobem diversos tipus:

PRÒTESIS DENTALS REMOVIBLES

Les pròtesis dentals removibles són aquelles que es poden treure per dormir o bé per netejar-les, i poden ser completes o parcials. Són fácils de treure i posar i resulten molt més econòmiques que les fixes.

Les pròtesis removibles poden ser:

  • Parcials, aquelles que substitueixen algunes dents
  • Completes que són per a aquells pacients totalment desdentats, on s’inclouen totes les peces dentals. Poden anar suportades directament sobre la geniva o bé sobre implants.
jandro

Estan confeccionades al laboratori, això fa que siguin 100% personalitzades, lleugeres i molt còmodes de portar. Avui en dia queden completament integrades a la boca i poden retornar somriures preciosos!

Alerta! No descartis mai una pròtesi removible ben feta…és una solució econòmica per tenir un somriure perfecte! Cal que siguis molt constant en la neteja de la teva pròtesi!