Verdaguer Kids

null
Verdaguer Kids

A Clínica Dental Verdaguer treballem per a crear un clima en el que els nens s’hi sentin a gust i així poder ajudar-los a desenvolupar bons hàbits de prevenció.

Aquesta bona prevenció s’ha de veure com una inversió de cara al futur tant en salut oral com econòmica ja que corregirem a temps qualsevol problema bucodental.

En el camp de l’odontologia infantil  trobem tres grans àrees:

1. CARIES I PREVENCIÓ

A Clínica Verdaguer, la nostra Odontopediatra, la Dra. Laura Rosillo, recomana la primera visita al dentista abans del primer any d’edat….sorprenent, oi? Doncs aquí trobem la base del que anomenarem prevenció. Començarem a aprendre a tenir cura de la boca dels nostres fills i filles i els ensenyarem a tenir-ne cura quan creixin.

La càries és la malaltia infecciosa més comú al món. Afecta a quasi tota la població i es pot prevenir!

caries

1- Obturacions
És el que coneixem com un empaste i consisteix en netejar la càries dels teixits i substituir aquests teixits afectats per materials estètics com ara el composite.

2- Fluorització
Consisteix en aplicar flúor en gel o barnís sobre les dents del nen. Es tracta d’un procediment molt senzill que no causa cap tipus de dolor ni molèstia. Per què és recomanable la fluorització en nens? L’aplicació tòpica de flúor en concentracions elevades enforteix l’esmalt de les dents del nen i les fa més resistents. Segons la OMS, la fluorització redueix fins a un 50% el risc de patir càries.

3- Segelladors de fissures

Els segelladors es col·loquen a les superfícies oclusals dels molars (la part superior) i serveixen per segellar l’entrada de possibles agents bacterians que puguin provocar càries a les fissures.

tractaments-habituals

2. TRACTAMENTS HABITUALS

Aquest tipus de pròtesis dentals van cimentades sobre un implant, i el pacient no se les pot treure. Sol ser l’opció més recomanada quan per algun motiu falta una dent natural, ja que no cal tallar una dent sana i l’implant evita que l’os perdi la seva funció, que les dents es desplacin o que hi hagi pèrdua òssia. Tal i com passa amb les pròtesis que van sobre les dents trobem diversos tipus:

1- Mantenidor d’espai
És el que coneixem com un empaste i consisteix en netejar la càries dels teixits i substituir aquests teixits afectats per materials estètics com ara el composite.

2- Pulpectomia

És el que anomenem una endodòncia total infantil. El tractament de la pulpectomia consisteix en extreure tota la polpa de la dent (nervi) quan està infectada.

3- Pulpotomia

És el que anomenem endodòncia parcial infantil i és el tractament que es realitza a les dents temporals (de llet)  i consisteix en treure una part del nervi (polpa) per a que es pugui col·locar un medicament.

4- Corones d’acer inoxidable
La corona d’acer inoxidable està indicada per a restaurar molars temporals després de les endodòncies.

5- Frenectomia

Mitjançant un procediment quirúrgic totalment indolor, ja que es fa amb anestèsia local, es recol·loca el frenet en la posició ideal evitant així problemes de fonació, col·locació labial o de la llengua.

3. ORTODONCIA JUVENIL I INFANTIL

L’ortodòncia infantil i juvenil és un dels tractaments més comuns, i un tractament a temps ajuda a evitar problemes estètics i funcionals en l’edat adulta.

A quina edat podem començar?  És variable, però al voltant dels sis anys, quan apareixen els queixals és un bon moment de visitar l’especialista.

ortodoncia-juvenil

En aquestes edats parlem d’ortodòncia interceptiva que serveix per solucionar problemes esdevinguts de l’hàbit de succionar el dit o xumet, o be característiques genètiques. El que es fa, és “guiar” el creixement del maxil·lar o mandíbula mentre el nen està en edat de creixement.

Quant dura el tractament interceptiu? Sol tenir una durada d’entre sis i divuit mesos aproximadament. Aquests tractaments normalment s’han de complementar amb tractaments posteriors.